Smartlappenkoor "WELLIE uit Mariaheide

Hoe zijn WELLIE ontstaan?

WELLIE is een smartlappenkoor dat begin januari 2007 werd opgericht op initiatief van Peer en Annieke. 
Op dit moment zijn er zo'n 28 vaste koorleden die met veel enthousiasme het Nederlandse lied zingen.

WELLIE repeteren bij café d'n Brouwer waar na afloop tijdens de borrel nog gezellig wordt nagebuurt rond de stamtafel in de o zo gezellige Brabantse sfeer.

De naam WELLIE heeft de Brabantse betekenis "wij allemaal"wat natuurlijk zeer toepasselijk is, want hier in Brabant zingen WELLIE vur hullie, gullie, zulle en jullie.

WELLIE zijn dan als koor wel "thuis"bij d'n Brouwer in Mariaheide. Toch komen de leden uit verschillende plaatsen in de omtrek. 
Onder andere uit Uden, Erp, Veghel, Odiliapeel en natuurlijk Mariaheide.

De doelstelling van WELLIE is om in een gezellige, gemoedelijke sfteer lekkere Nederlandstalige liedjes ten gehore te brengen, zowel smartlappen, levensliedjes als feestnummers met een enthousiate groep mensen. Een optreden van WELLIE staat altijd garant voor een feestje!!
En zo ziet WELLIE het graag, een feestje bouwen, met en voor het publiek!

Steeds vaker wordt ons spontane koor, onder leiding van de enthousiaste dirigent Annieke Raaijmakers, gevraagd voor festivals en optredens.

We streven ernaar om met WELLIE een qua leeftijd en stemopbouw evenwichtig koor neer te zetten waar iedereen met plezier naar komt kijken en luisteren!
 

Neem eens een kijkje op onze site!